Rumänien Dag 25 - 24 september

24 september Salzburg – München 200 km

Det regnade i stort sett hela natten men lagom till att vi skulle lämna Salzburg slutade det att regna. Vi startade tjugo i tio och trafiken flöt på bra. Det tog inte lång tid innan vi såg utkanten på Salzburg. Strax innan vi korsade gränsen till Tyskland blev Jochen invinkad av polis för kontroll. Han hade mörkt visir och det påkallade deras uppmärksamhet. Det blev till att visa körkort och pass och sen kontrollerades om visiret hade solskyddfilm. Snart var vi på väg igen. Idag var det rejält kallt och lite blåsigt och termometerns visade bara 8 grader.

landsvag

Färden gick på mindre landsvägar i maklig fart. Vägarna slingrade sig fram i landskapet och vi åkte genom by efter by. Framför oss tornade mörka moln upp sig men vi klarade oss från regn. Kylan gjorde sig allt mer påmind och vi åkte och huttrade lite. Trafiken tätnade allt eftersom vi närmade oss München och hastigheten sjönk. Vi stannade till på McD för lunch vid halv ett innan vi körde vidare till koncentrationslägret i Dachau.

arbeitmachtfrei

Vi fixade en audioguide och gick omkring på området och förfasades över hur det en gång var här. Så många människor som for illa och som dog.

dachaujourhaus

dachau1

Det var en olustig känsla att se krematoriet, gaskamrarna, barackerna, ja hela området.

dachaujochen

krematorie

Vi gick omkring i muséerna och lyssnade på audioguiderna och tittade på alla utställningar och bilder. Flera timmar senare fortsatte resan mot München och tågstationen. Vi hade ju ett tåg att passa. Runt kvart över sex anlände vi till tågstationen och fick omgående lasta på motorcyklarna på AutoZug. Det var lägre i takhöjd än jag kunde minnas när man körde på motorcyklarna på tågvagnen så det vinglades en del under färden.

autozug

Vi packade ur det vi skulle ha med oss in på tåget och gick sedan in till tågstationen för något att dricka. Tåget ankom inte till stationen förrän 21.15 så vi hade några timmar att slå ihjäl.

© 2022 Hojjen.se