Jochen & Jernis

joch jern

 
Joakim ”Jernis” Jerndal Jochen Miedl-Ohlsson
Ålder: 52 Ålder: 46
Längd: 171 cm Längd: 185 cm
Vikt: 75 kg Vikt: 0,1 ton
Familj: Fru Lotta 48 år, Signe 22 år och Gaston 19 år  
Arbetar som: Supportingenjör på Sectra Kundmottagare på Malte Månson
Motorcyklar: BMW F800GS Adventure 2014 (Honda Africa Twin - 99, Suzuki GSX750R) Motorcyklar: BMW R1200GS Adventure 2010 (BMW R1150GS Adventure)
   

Jochen och jag träffades i början på 90-talet och lärde känna varandra då vi spelade innebandy i samma lag, Panther IBS. Båda var målvakter men det hindrade oss inte från att bli väldigt bra kompisar. Jochen blev sedan tränare för Panthers damlag och lärde då känna min fru Lotta (som även hon var målvakt i laget). För mig kretsar fortfarande mycket av livet kring innebandy både som spelare i korplaget IBK Plastfäktning. Var tidigare också en av tre tränare för pojklaget P99:99 i Linköpings Innebandy. Kolla in hemsidan: www.svenskalag.se/libk. Jochen däremot slutade med innebandyn efter tränarsejouren och började istället med dykning. Nu är han utbildad dykinstruktör och har säkert gjort ett par tusen dyk sammanlagt. Efter många års övertalning slutade det med att jag och Lotta också började med dykning och det hela avrundades med en veckas dykresa till Egypten. Grymt härligt!

Jag är född och uppvuxen i Skärholmen tillsammans med min yngre bror Thomas och med mamma Monica och pappa Ulf. Vi bodde uppe på höjden mellan Vårberg och Skärholmen i ett stort radhusområde på Bullerholmsgränd. Från huset hade man en fantastisk utsikt över Mälaren. Det var radhus runt en gemensam innergård och där lekte vi jämt med gårdens alla barn. Thomas och jag gjorde allt ihop under uppväxtåren men framförallt så spelade vi otroligt mycket fotboll nere på Lillholmsskolans fotbollsplan. Där gick jag i låg- och mellanstadiet för att sedan gå högstadiet på Vårbergsskolan och gymnasiet på Skärholmens Gymnasium och Åsö Gymnasium. Efter gymnasiet blev det militärtjänst direkt. Åkte upp till Boden och Ingenjörsregementet Ing3 och spenderade 15 månader där, men det var en fantastisk tid. Jag hade aldrig varit så långt norrut tidigare så det var en upplevelse att se den delen av Sverige. Lärde mig otroligt mycket under militärtjänsten som jag förhoppningsvis kommer att ha nytta av under mc-resan. Efter avslutad militärtjänst började jag jobba på Scania i Södertälje. Jobbade på Södra Växellådan som svarvare och fräsare och var där i nästan ett år innan lusten att plugga vidare tog över och flytten gick till Linköping. Började plugga datateknik vid Tekniska Högskolan. Varvade studierna med arbete på Valla Sjukhus och träffade där min stora kärlek Lotta. Nu bor jag med min fru och två barn, Signe och Gaston i Ekängen utanför Linköping, ett stenkast från Jochens föräldrar, lustigt nog. Mitt nuvarande arbete är på medicinteknikföretaget Sectra där jag är anställd som supportingenjör. Har arbetet på Sectra sedan 1994 och trivs väldigt bra med både arbete och arbetskamrater.

Motorcyklarna då? Jo, det har varit en stor del av mitt liv. Tog mc-kort vid 16 år och har kört en massa olika hojjar under åren, allt ifrån 125 kubik upp till 750 kubik. Innan Africa Twin:en stod det en Suzuki GSX750R parkerad på uppfarten. Älskade den cykeln men det är ju ingen hojj man åker på långresa med, så det fick först bli en Africa Twin och sedan en BMW F800GS Adventure. Annars tycker jag väldigt mycket om att resa och genom åren har det blivit många utlandsemestrar. Höjdpunkterna hittills är nog Thailand, där allt stämde - god mat, härligt väder, bra folk och massor att göra och se och motorcykelresan runt Östersjön 2010 - som var helt underbar. Men årets resa till Marocko kommer nog kanske upp i samma division.

 

© 2022 Hojjen.se