Rumänien Dag 20 - 19 september

19 september Rovinj

Strax efter tio gick vi nerför gatan och in på bageriet bara 100 meter från lägenheten. Vi inhandlade var sin calzone-liknande macka och lite läsk och begav oss ner mot hamnen. Solen gassade starkt och det var riktigt varmt i solen. Termometern visade 25 grader och det blåste lite lätt från havet. Frukosten avnjöts med fantastisk fin utsikt och vi såg in över hamnen.

frukost

Vattnet var kristallklart och mängder med fiskar simmade precis nedanför oss. Vi vandrade sedan mot stranden ett par hundra meter bort och fick tag i ett par bambustolar med tillhörande parasoll. Det blev lite bad men mest solbadande och vi slumrade nog till båda två på bambustolarna.

strand

Det var riktigt skönt att ta det lugnt och inte behöva sätta sig på motorcyklarna. Det var inte mycket folk på stranden och vattnet var uppfriskande kallt. Snart fick vi oss ett ordentligt skratt. En äldre herre kom upp ur vattnet och satte sig på fel håll på en solstol. Han försökte luta sig mot huvudstödet fast åt fel håll. Vet inte riktigt hur han tänkte men det knakade till och så satt föll han igenom stolen med fötterna upp i luften. Vi kunde inte titta på varandra på flera minuter utan att gapskratta. Vid tretiden gick vi hemåt igen.

karta

Vi bor verkligen perfekt på Androna Studio, nära till allt. Nu var det dags för lite sightseeing. Vi vandrade runt bland huset ute på udden och upp till St. Euphemia’s kyrka. Vi vandrade upp för den läskiga trätrappan i klocktornet.

tratrappa

Det var glest mellan trappstegen i trappan och man såg hela vägen ner till botten. Många vågade sig inte upp för trappan. Väl där uppe fick man en fin belöning.

utsikttorn

inlopp

Utsikten över staden, hamnen och inloppet var magnifik.

grander

trappa

vattengrand

Efteråt gick vi genom de trånga gränderna ner mot hamnen och satte oss på en uteservering och kollade på folk och sen blev det en god biff på en annan restaurang där det visades Champions League.

pir

Vid niotiden var vi tillbaka i lägenheten och vi kunde knappt hålla ögonen öppna. Vilka partykillar vi är.

© 2022 Hojjen.se