Rumänien Dag 18 - 17 september

17 september Tekija – Novi Sad 340 km

Solen sken som vanligt när vi lämnade Tekija runt åttatiden och temperaturen var perfekt för motorcykelåkning, runt 19 grader. Dock var det lite dis runt bergen. Bergen gav lite kyla så det kändes svalare än 19 grader när man åkte. Utsikten var väldigt fin med berg på vänstersidan och Donau och Rumänien på högersidan. Vi passerade bergsskulpturen av Decebalus, som är ett ansikte av en lokal kung som kämpade mot det romerska riket.

decebalus1

decebalus

Efter fyra mil kom vi fram till staden Donji Milanovac där vi tankade upp både motorcyklarna och oss. Vi stannade till vid ett litet café inne vid centrum och tog oss en kaffe och en sandwich som frukost. Snart var vi på rull igen och passerade Golubac Fortress.

golubac

Tyvärr var man tvungen att boka besök i förväg så vi fick betrakta slottet på avstånd. Nu följde ytterligare 7 mil på roliga vägar längs med Donau.

donau

Utsikten var bedårande och vi passerade mängder med små byar och såg massor av pråmar på Donau. Den ena pråmen större än den andra. Det var väldigt lite trafik så det blev en behaglig resa. Temperaturen hade nu stigit till 21 grader och solen gassade mer intensivt. Vi svängde bort från Donau och nu följde ett platt, platt landskap med odlingar vart man än såg. Snart närmade vi oss Belgrad och trafiken blev allt mer intensiv. Temperaturen hade nu ökat till 30 grader men vi färdades i cirka 80 km/h på lite större vägar så det fläktade skönt. Vi valde en ytterring runt Belgrad men en trafikolycka gjorde att vi hamnade i köer. Vi kryssade mellan bilraderna och kom igenom ganska fort. Nu följde motorväg och större vägar till Novi Sad. Milen rullade på allt snabbare och snabbare och nu är man så van att sitta på cykeln så 34 mil är ingenting. Snart var vi framme vid hotellet DACH Hotell. Klockan var nu strax efter halv fyra. Vi passade på att ta oss ett dopp i hotellets spa eller rättare sagt lilla pool. Det var varmt och gott och skönt för kroppen.

utsiktslott

utsiktfortress

jocketunnel

 

fortress

Runt klockan sex gav vi oss in till staden och tittade på Petrovaradin Fortress innan vi vandrade in mot Centrum för en hamburgare på Toster.

kyrka

Halv tio sov vi som små bebisar.

© 2022 Hojjen.se