Rumänien Dag 10 - 9 september

9 september Bukarest – Brasov 250 km

Solen sken som vanligt och temperaturen visade 22 grader när vi samlades vid motorcyklarna kvart i nio. Avfärd var planerad till klockan nio men Peter vår guide hade problem med sin motorcykel. Chris hade en kort säkerhetsgenomgång, visade dagens färdrutt samt pratade om körställning medan Peter mekade med sin motorcykel. Kvart i tio var vi så äntligen på rull. Tempen var nu 25 grader och vi åktes sakta på led genom Bukarest. Snart var vi ute ur Bukarest och färdades på mindre vägar och grusvägar. Det var ett platt landskap vi åkte igenom men vägarna var kurviga och ganska roliga att åka på. Efter en timmes färd stannade vi för en kaffe. Efter två timmars åkning kunde man äntligen se lite berg på håll. Klockan ett stannade vi för lunch på en taverna och det blev ett långt stopp. De sista fick in maten efter en och en halv timme. Vi som tog soppa fick in maten nästan direkt. Längs med vägarna vi färdades mötte vi massor av häst och vagn-ekipage så till slut tappade vi räkningen på dem.

grusväg1

Det blev en stunds asfaltsåkning innan vi svängde av ordentligt och körde upp genom en by. Nu blev det grusväg. Nåja, det var lite grus men mest större stenar. Motorcyklarna klättrade långsamt uppför backarna och det var otroligt rolig åkning men det skulle bli bättre.

darksky

Snart kom vi upp i bergen och passerade 1000 meter över havet och utsikten blev fantastisk. Vi färdades på sandiga grusvägar upp mot 1800 meters höjd.

jockeutsikt1

vy1

jochenfotar

sandvägartoppen

Temperaturen sjönk i takt med höjden och var som lägst 11 grader. Det blev ett par omkullkörningar eller rättare sagt tippningar men det gick bra för alla inblandade. Vägarna var fantastiska och utsikten vidunderlig och det blev bara bättre och bättre.  Det var stora mjuka kullar vi färdades över och ibland gick det snabbt och ibland i promenadtakt.

vy2

sandvagar2

 

Snart började resan nedåt och det var lika kul. Vägarna blev halare och lerigare och det blev några till omkullkörningar. Vi två höll oss på benen i alla fall. Sista biten gick längs slingrande skogsvägar mot Brasov. Klockan sju var vi framme vid hotellet Rainer i Brasov och tog oss en P-öl.

pol

Det blev en massa prat om dagens upplevelser och vägar innan vi checkade in. Klockan halv nio gick vi ut och åt på restaurang och sen kröp vi till kojs lagom trötta och möra.

© 2022 Hojjen.se