Rumänien Dag 8 - 7 september

7 september Capatenini – Bukarest 178 km

Solen sken vackert på bergssluttningen utanför hotellet och lyste upp slottet på toppen. Temperaturen var 16 grader och det var lite kyligt i luften när vi startade halv tio. Nästan direkt kom vi in i ett samhälle och det varade i en timme. Det var som en enormt lång gata med hus på båda sidor i oändligheten. Det fanns en massa att titta på men till slut tröttnade man på att åka fram i en hastighet av cirka 40 km/h. På en timmes åkning var det vid två tillfällen vi kunde gasa upp i 90 km/h men den åkningen varade i kanske 10 sekunder innan vi var tvungna att återigen åka i 40 km/h. Temperaturen steg till 23 grader och solen gassade starkt från en klarblå himmel. Med nio mil kvar till Bukarest åkte vi ut på motorvägen, dels för att köra lite snabbare och dels för att kyla med oss lite i fartvinden. Ju närmare Bukarest vi kom desto varmare blev det. Snart visade termometern 30 grader. Med två mil kvar tröttnade vi på motorvägen och svängde in på en mindre väg. Med 12 km kvar till Bukarest blev det mer trafik och till slut långa köer. Vi kunde åka mellan raderna av bilar men det gick väldigt långsamt fram. Solen sken ilsket och det var varmt i Klim-ställen.

rams

13.00 anlände vi till mc-verkstaden RAMS (Raduta Adrian Moto Service). Efter lite teckenspråk fick vi fick veta att mekanikerna var på lunch och att de väntades vara tillbaka halv två. Vi satt i skuggan och väntade. Snart dök mekanikerna upp. Ingen kunde tyvärr engelska men ganska snart stod det klart att det inte fanns några däck här. De hade ganska dålig koll på att vi skulle komma överhuvudtaget verkade det som. Vi lyckades efter diverse samtal få veta att det var inbokat tre däckbyten i alla fall men var däcken var visste ingen. Peter, en av guiderna skulle troligtvis dyka upp klockan två så vi väntade. Kanske hade han med sig däcken. Klockan två dök det upp en annan kille och han hade med sig däcken. Gud så skönt.

framhjuljochen

Nu kunde vi byta däck och halv fyra var det gjort.

dackbyteklart

Då dök två andra svenska killar upp, Erik och Magnus. Även de hade bokat in däckbyte. Vi snackade en stund innan vi for bort till hotellet. Strax satt vi på hotellets restaurang och pratade mc-resor med Erik och Magnus.

© 2022 Hojjen.se