Rumänien Dag 1 - 31 augusti

31 Augusti Linköping – Karlskrona 360 km

Regn, kyla och blöta.

Klockan halv tio stod vi klara för start. Regnet öste ner och temperaturen visade på tretton grader. Avresekommittén bestod av Gaston, Kerstin och Carro. Vädret påminde alldeles för mycket om hemresan från Marocko för två år sedan. Då avslutade vi resan i regn och rusk och nu startar vi i regn och rusk. Färden gick i sakta mak längs med 34:an förbi Kisa, Vimmerby och med kurs mot Högsby. Överallt var det mörka moln och tunga skyar. Regnet strilade ner och vi fick verkligen testa utrustningen. Goretexmembranen i handskarna funkade men handskarna vägde väl säkert två kilo styck efter några mil. Jochen hade ett litet läckage i Klimstället eller inträngning av vatten som han kallade det men det löstes med en buff runt de ädlare delarna. Enda kaffe- och bullstoppet blev vid Försjön, strax innan Högsby. Det var en mysig stund med regn och blåst men vi hade i alla fall ett regnskydd.

fika

Strax innan Kalmar upphörde regnet och vägbanan blev nästan omgående torr och kläderna började torka upp. Vi stannade till för lunch i Kalmar centrum och tog en riktigt god buffé på EAT. Nytankade med energi var det sedan dags för DOO. DOO startade en gång i tiden med färden genom Aurlandstunneln. Denna gång blev det Ölandsbron fram och tillbaka – lagom onödigt.

Sen var det dags för dagens Kalmar Slott eller rättare sagt kulturupplevelse.

slott

Vi vandrade runt slottet och hänfördes av slottet och utsikten över hamninloppet.

utsikt

kanon

 

Snart var vi på rull igen mot Karlskrona. Nu blev det mindre och krokigare vägar. Strax innan klockan 18.00 bordade vi Stena Line båten och vi var inte de enda motorcyklisterna.

 ferryqueue2

Vi körde ombord på färjan och surrade fast motorcyklarna och gick sedan upp till hytten och tog oss en snabb dusch.

mc ferry

Snart satt vi i restaurangen Metropolitan Bar & Grill och alla pratade polska utom vi. Plötsligt satt Grzegorz vid vårt bord och tipsade om vad man skulle göra och äta i Polen och vi pratade om andra världskriget och svenska kungar. I matväg skulle man äta golonka, kausnica och oscypui. Sen fick vi massor av tips var man skulle åka och som det ser ut nu drar vi oss österut mot Ukraina och därefter lite mer söderut.

© 2022 Hojjen.se