Dag 30 – Måndag 31 Augusti Lörrach – Hamburg – Strandbaden

autozug2

Autozug genom Tyskland för våra motorcyklar.

Klockan 07.00 sprakade det till i högtalarsystemet och en röst förkunnade att alldeles strax skulle frukosten serveras. Bara minuten senare stack en konduktör in huvudet i vår kupé och sa att om vi bara fällde upp bordet så skulle vi få vår frukost. Snart stod en god frukost på vårt bord. Det serverades kaffe/te, juice, smörgås med pålägg/marmelad och en liten sötare bulle och det smakade riktigt gott. Vi satt och pratade med våra kupégäster tills vi anlände i Hamburg strax före nio.

danskar

Snart hade vi kört av motorcyklarna och gjort oss klara och satte fart mot Puttgarten och då stod klockan på 09.45. Temperaturen var bara 23 grader och det var molnigt. Inne i Hamburg var det mycket trafik och köer på sina håll så det tog en bra stund att komma ut ur staden. Vi stannade till en gång mellan Hamburg och Puttgarten för att tanka men annars körde vi i ett streck. Det gick ganska fort på de tyska vägarna och vi hade tur med trafiken. Flera gånger mötte vi köer men vi klarade oss hela vägen upp till färjeläget utan köer eller trafikstockningar. Snart var vi framme vid biljettluckorna vid Puttgarten. Vi köpte var sin biljett och sen åkte vi fram mot båten och då höll de på som bäst att borda fartyget.

farja

Vi kom med som de sista ekipagen på båten och vi hann knappt köra in så stängde de portarna. Här var det ordning och reda. Det fanns spännband upphängda på väggarna och fästen i golvet för motorcyklarna och det var bara att köra fram till en plats utefter båtsidan och spänna fast motorcyklarna och fästanordningarna fungerade och var rena.

farjefaste

Vi gick upp till en restaurang och tog oss lite röde pölser med bröd och lite dricka och sen gick vi ut på däck och spanade in Danmark. Över Danmark var det mörka moln och man såg regnet falla långt bort så vi förberedde oss på regn. Väl i Danmark slogs man över hur platt och grönt det var. Vi körde på de större vägarna in mot Köpenhamn och vi lyckades hålla oss bakom lågtrycket ett bra tag. Det droppade lite ibland men det var inga större mängder regn som föll.

bro

Vi körde över Storstrømsbroen och där stannade vi till ett tag och sträckte på oss. Snart var vi på rull igen och med några mil kvar till Köpenhamn kom vi ikapp regnet och det höll i sig till precis innan Helsingör. Återigen hade vi tur vid färjeläget och precis som förra gången kom vi med bland de sista ekipagen.

farja2

Vi gick upp på däck och spanade in Sverige som nalkades. Det var ett grått och trist och lite kallt Sverige som välkomnade oss med lite blåst och 17 grader. Klockan fyra anlände vi till Strandbaden och farmor och farfar. Här bjöds det på svenska köttbullar och det smakade riktigt gott. Vi hann också med en promenad ner på stranden innan mörkret satte in.

Mil idag: 42, Totalt: 765 mil.

© 2022 Hojjen.se