Dag 29 – Söndag 30 Augusti Wilembei Wallerau – Lörrach

sjo1

Vi vaknade upp till en riktigt varm och fin dag. Solen sken och temperaturen var redan uppe på 31 grader trots att klockan bara var tio. Efter en god frukost tog Hasse och Cecilia ut oss på en sightseeing i Zürich. Vi tog bilen in till centrum av staden och sen gick vi omkring och fick vi se de lite nyare kvarteren, hamnen, kyrkorna, restaurangerna, shoppinggatan ”Bahnhofstrasse” och de härliga gamla gränderna i den äldre delen av Zürich.

grand

Vi gick omkring i flera timmar och naturligtvis hann vi även se Chagalls underbara fönster i kyrkan Fraumünster. Det blev en underbar för- och eftermiddag. Solen sken och det var riktigt varmt. Termometern visade hela 34 grader. När vi framåt tretiden vände hemåt igen så åkte vi på den andra sidan av Zürichsjön och i höjd med Meilen tog vi färjan över till den rätta sidan.

farja

Väl ”hemma” igen bjöds det på god lunch-middag och sen gjorde vi oss i ordning och framåt sextiden var vi startklara för avresa mot Lörrach. Solen sken nu allt intensivare och temperaturen visade 37 grader. Vi tog de större vägarna och efter en och en halv timme var vi framme vid tågstationen i Lörrach. Efter en snabb incheckning ställde vi oss i kö med de andra mc-förarna.

lorrach

Vi fick vänta i cirka 40 minuter innan vi fick köra upp motorcyklarna på vårt Autozug men den tiden slog vi ihjäl med att prata med de andra knuttarna. Vi pratade resor med två danskar och fick lite information av dem hur ombordkörningen m.m. fungerade. Snart var det dags för ombordkörningen. Det var lite vingligt att åka upp på vagnarna och det var många små plåtar och räfflor att åka över. Det var bara lite drygt en och en halv meter upp till taket på vagnarna så man fick luta sig ordentligt framåt mot tanken på motorcykeln och sen hålla huvudet under kåpans överdel. Då och då hörde man hjälmar slå i taket då förarna inte höll ner huvudet ordentligt. Vi gick bort till vår kupé i vagn 17 och lastade av packningen och sen sprang vi bort till ett korvstånd på perrongen för att åtminstone få i oss lite kvällsmat. Där var det total kaos. Massor av folk skulle handla och det var ingen ordning på vem som hade beställt vad och vem som hade fått mat. Det tog 30 minuter att få en pommes och en öl. Vi tittade sedan på medan bil- och mc-vagnarna kopplades på tåget och prick 21.15 avgick tåget. Vi åkte en kort bit och sen stannade vi där tills klockan slog 22.25 för att sedan avgå på riktigt. Vet inte varför vi stannade till på det första stället. Vi delade kupé med tre andra resenärer, samtliga från Schweiz och vi gick alla och lade oss nästan direkt. Precis när vi hade somnat till knackade det på kupédörren och en konduktör kom och frågade vad vi ville ha för dryck till frukosten i morgon. Att frukost ingick hade vi inte fått reda på tidigare så det var en trevlig överraskning.

Mil idag: 11, Totalt: 723 mil.

© 2022 Hojjen.se