Dag 25 – Onsdag 26 Augusti La Panadella – Villefranche-De-Konflent

Vi vaknade till en klarblå himmel och 25 grader på termometern. Idag var planen att åka till och genom Andorra. Klockan 11.00 startade vi från La Panadella med kurs El Serrat i Andorra.

platt

Landskapet var till en början ganska platt med böljade och mjuka kullar men vi såg höga spetsiga berg längre fram. Efter fem mils körning kom vi fram till staden Ponts, en härlig liten stad och sen följde en rad mindre byar, alla lika charmiga. Bergen tornade upp sig mer och mer och vi åkte som i en dalgång med allt högre berg på båda sidorna. Vi fick se den ena härliga vyn efter den andra.

damm

Det var dammar, sjöar, broar och fantastiska berg.

dammpano

Strax efter staden Organya svängde vi av den stora vägen vid en skylt som det stod ”30 SORRIBES” på. Anledningen till det var att Jochen hade sett några makalösa serpentinvägar på GPS:en.

serpentin

Vi körde i över en mil längs med vindlande serpentinvägar och vyerna var helt makalösa innan vi vände tillbaks. Solen sken och lyste upp bergen och vi såg långt bort då sikten var i det närmaste perfekt.

serppano

Vi var tvungna att stanna ett antal gånger och njuta av vyerna. Temperaturen var nu runt 30 grader och det var ingen vind alls att tala om så det var en underbar resa. Klockan halv två nådde vi Andorra. Köerna växte allt mer och till slut stod vi näst intill still. Vi stannade då till och åt en lunch innan vi fortsatte. Vi hade under hela dagen klättrat uppför med strax innan klockan tre nådde vi 1500 m.ö.h precis när vi kom in i staden El Serrat. Vi såg att vägarna fortsatte en liten stund till efter El Serrat så vi beslöt oss för att åka till vägs ände.

elserrat

Det blev en klättring uppåt med väldigt fina vyer och till slut nådde vi 2222 m.ö.h och Ctra d’Arcalis.

jochserrat

Vi stannade en stund och njöt av utsikten innan vi återigen vände tillbaks. Det var hisnande att åka nedför serpentinvägarna. Det var häftigt att se bergen igen fast ur ett annat perspektiv. Vi förundrades över utsikten gång på gång. Efter ett par mil stannade vi till i Mont Louis för en fika.

fika

Vi satt på fikets balkong och tittade ut över en vacker dalgång och hörde ljuden från bilarna och tåget nedanför i dalgången. Tåget tutade och det ekande härligt i hela dalen.

pano2

Vi stannade till på en del utsiktspunkter och det var häftiga vyer med djupa dalgångar och nästan 3000-meter höga berg på sidorna.

jjutsikt

Vi hade nu varit igång nästan sju timmar så vi började leta efter övernattning någonstans. I höjd med Villefranche-De-Konflent lyckades vi hitta ett Bed&Breakfast.

villefr

Läget var perfekt och utsikten rätt häftig. Tittar man ut från vårt rum så ligger Chateau Fort Liberia uppe på en kulle alldeles i närheten. Runt åttatiden gick vi in till staden och det var verkligen en charmig stad omgiven av en stenmur.

villefr2

Vi vandrade längs med stadens gator och njöt av omgivningen innan vi hittade en liten fin restaurang där det serverades en härlig entrecote med pepparsås – grymt gott.

Mil idag: 33

© 2022 Hojjen.se