Dag 24 – Tisdag 25 Augusti Tanger Med – La Panadella

Det blev en natt störd av oväsen. Det snarkades, det sprang folk i korridorerna, det skreks och det bankandes i väggar. Trots det kände vi oss ganska utsövda när vi vaknade för öronpropparna hade nog filtrerat bort det mesta av oljuden. Vid niotiden satt jag på akterdäck och solade lite medan Jochen låg kvar i hytten och läste. Han hade inte sett att jag gått upp före honom och lämnat hytten så först klockan elva insåg han att jag inte låg i min slaf. Vi åt sedan en härlig frukost på Atlantic Café beståendes av kaffe och varma mackor. Sen blev det en lång dag med mycket dödande av tid. De fåtal stolar som fanns var alla upptagna så vi hamnade till slut på flytvästlådorna. Där satt vi och tittade ut över havet. Det var soligt och skönt men det blåste friskt så man fick söka lä för att inte bli helt sönderblåst.

jochen

Ett tag låg vi på golvet på övre däck och slappade. Det roligaste som hände idag var annars när ett annat fartyg kom emot oss.

gnv

Övrig tid stirrade vi ut över det öppna vattnet, ibland skymtandes en ö i horisonten och ibland såg vi Spanien och siluetten av någon stad. Klockan halv tre gick vi till hytten och lade oss. Halv sju plingade det till i högtalarsystemet och vi fick information om att vi inom trettio minuter skulle lämna hytterna och att vi skulle anlända till Barcelona klockan 20.00. Vi hade tidigare fått uppgifter om att vi skulle anlända Barcelona klockan 02.00 så vi fattade först ingenting. Det blev till att snabbt göra sig i ordning och sedan gå ut och sätta sig i korridorerna. Väl där hör vi ett meddelande på högtalarsystemet om att Jochen ska kontakta receptionen och vi gick dit. Det visade sig att vi skulle gå ner på däck först av alla för att flytta våra motorcyklar så att de kunde komma åt att lasta av en container. Det innebar också att vi först av alla kunde åka av båten. Efter en snabb passering genom poliskontrollen var vi på rull redan halv nio. Vi satt och pratade med varandra och försökte lägga upp planerna för kvällen och morgondagen. Det blev ju lite ändrade planer i och med att vi anlände hamnen sex timmar tidigare än vi hade räknat med. Vi bestämde oss för att åka mot Andorra och sedan stanna utmed vägen på något hotell och så blev det. Vi stannade till på ett motell som hette La Panadella i La Panadella. Det visade sig att de hade öppet 24 timmar om dygnet och så fanns det restaurang, kiosk och fotboll på tv och det kostade bara 44 Euro för oss båda.    

© 2022 Hojjen.se