Dag 19 – Torsdag 20 Augusti Al Hoceima

Idag blev det en riktig slappardag. Vi gick upp sent. Precis så sent att vi hann ta hotellfrukost och det var väl egentligen inte så smart för mycket av det goda på frukostbordet var då redan slut. Det fick bli lite baguette och pålägg med marockanskt te. Att man är i en annan världsdel ser man bevis på lite här och där. Det här klistermärken finner man på bordet i vårt hotellrum.

mekka

Efter frukosten gick vi ner på stranden och var där ett par timmar och bättrade på solbrännan. Så nu är vi skapligt bruna. Det fläktar lite i viken men så fort det inte blåser så blir det väldigt varmt. Temperaturen stod på 30 grader idag och det var inte ett moln på himlen så det var riktigt skönt att ligga på solstolarna och lapa lite sol. Framåt eftermiddagen gick vi upp till stan och satte oss på kafé. Samma kafé som tidigare naturligtvis och de hejade glatt på oss när vi kom in. Vi noterade att det var samma personal som kvällen tidigare och funderade lite på hur länge de måste jobba. Man får inte glömma bort ju bra vi har det egentligen. Efteråt gick vi tillbaks till hotellet och fixade så vi fick våra båtbiljetter för återresan till Europa utskrivna och sen slappade vi lite på hotellets terrass.

taxi

Runt sjutiden tog vi en taxi – Petit Taxi – bort till udden och utkikspunken som vi ser från hotellet och spanade in utsikten.

viken

Sen blev det taxi igen ner till hamnen och fiskrestaurangerna. Vi hamnade på en liten restaurang och satt mitt i gatan och runt omkring oss grillade de sardiner på grillhalster.

grill

Det är inte lätt att göra sig förstådd här då väldigt få pratar engelska men till slut fick vi in två tallrikar grillade sardiner, bröd, tomatdipp, och någon grön ärtsoppa och lite bröd och det var faktiskt gott.

mat

Det var nog första gången som Jernis beställde fisk på restaurang. Vi passade också på att ta en sväng på fiskmarknaden som var precis vid restaurangerna. Det var en massa folk som gick omkring där. Det såldes allt möjligt och vi såg bland annat svärdfisk i lådorna. Efteråt blev det taxi igen till kafé La Belle Vue, samma gamla kafé igen och det var fortfarande samma personal som jobbade. Att ta taxi här är föresten väldigt billigt. Åker man inom stan så tar man en Petit Taxi men ska man längre så beställer man en större taxi. Att ta sig någonstans inom stan med en Petit Taxi kostar i runda slängar 7-10 kronor för oss båda så jag bjöd Jochen på resan alla tre gångerna. I morgon tänkte vi starta lite tidigare än vanligt och åka ner till staden Fes. Sen är planeringen att vi tar oss till Casablanca och därefter till Tanger.

© 2022 Hojjen.se