Dag 16 – Måndag 17 Augusti Valencia – Cartagena

Det är inte ofta man blir glad över moln men idag kändes det riktigt härligt att vakna upp och se moln över staden. Det innebar att resan till Cartagena skulle bli behagligare om det var moln och lite svalare temperatur ute. Temperaturen visade dock redan 25 grader när vi steg upp så det skulle nog bli en varm dag. Dagens etapp till Cartagena beräknades till ungefär 30 mil och restiden till strax över tre timmar. Vi gick ut och åt frukost på ett kafé precis utanför hotellet och sen gick vi runt lite i köpcentrumet som låg i anslutning till hotellet innan vi gjorde oss iordning. Dagens etapp får nog tyvärr räknas till den tråkigaste hittills. Det var lite berg och några svängar i början men sen blev det en seg och tråkig transportsträcka till Cartagena. Det var tvåfiliga vägar hela tiden och mestadels raka vägar dessutom och vi höll en marschfart på runt 100 km/h. Landskapet var platt och torrt och bestod till mesta delen av sand och sten. Dessutom fanns det väldigt lite att titta på under resan. Det var något slott på någon kulle men det var nog allt.

pankargt

Temperaturen steg allt eftersom dagen gick och nådde som mest 38 grader och då var det riktigt varmt för precis då passade solen också på att titta fram ur molntäcket. Några gånger stannade vi till men oftast tog man en klunk i farten.

vattenpaus

Med cirka 10 mil kvar tunnades molntäcket ut och en klarblå himmel visade sig. Vi fick dricka vatten allt oftare då solen brände på rejält. När det var drygt fyra mil kvar körde vi igenom ett litet pass i bergen och det blev genast lite grönare och temperaturen sjönk snabbt 6-7 grader. Det kändes riktigt skönt då trots att temperaturen visade på 31-32 grader. Vi körde till Cartagena i ett svep och var framme strax efter klockan tre. Vi checkade in snabbt på hotellet och drog sedan ner till en liten strand cirka fem minuters väg från hotellet. Det var en liten strand trevlig strand med lagom mycket folk. Den låg insprängd i en liten vik och det såg riktigt skönt ut.

viken

Innan vi hoppade i vattnet tog vi var sin omelett på restaurangen i viken och det fick bli dagens lunch. Vi skämtade om att vattnet skulle vara äckligt varmt och det var det också. Vattentemperaturen måste ha varit 30 grader för det svalkade absolut ingenting när man gick i vattnet. Vi tillbringade drygt två timmar på stranden och det behövdes för kropp och själ.

siluett

På tillbakavägen stannade vi till för att ta ett kort över hamnen. Direkt hoppade två smågrabbar fram och erbjöd oss sin hjälp med att ta ett kort på oss två.

fotohjalp

Hotellet vi bor på heter NH Hotels och ligger precis bakom en kyrka vid hamnen. Vi lyckades få ett hörnrum så vi har utsikt över både vattnet och hamnen men över ett litet torg och några gågator. Runt niotiden på kvällen gick vi ut för att ta en matbit och lite att dricka och vilken kväll det blev. Vi gick längs med den ena gågatan och hoppade in på ett ställe som hette La Tranvia för att ta en liten öl. Det var ett litet tapasställe med en bar. Vi beställde in var sin öl och satte oss vid baren.

eltranvia

Plötsligt ställde de fram ett fat och på fatet låg det bröd och någon fiskröra. Båda två glodde förvånat på varandra och vi talade om för personalen att det måste ha blivit något fel. Nädå, inget var fel. Det ingick en liten tapastallrik vid varje ölbeställning. Vi satt där en bra stund och beställde in fler öl och för varje gång blev vi överraskade. Det var supergott allt som ställdes in men godast var kycklingbenet. 

chicken

När vi hade det som bäst började det välla in folk i baren och i samma veva slog de på tv:n för strax skulle ju Spanska supercupen starta mellan Barcelona och Athletic Bilbao. Snacka om bra timing. Vi trivdes gott kan jag meddela. 

Mil idag: 29, totalt: 441 mil

© 2022 Hojjen.se