Dag 8 – Söndag 9 Augusti Torbole – La Spezia

Varmt, varmt, varmt.

Återigen var Lotta tidigt uppe och tog sig en löptur. Klockan visade på 06.00 och det var en massa människor igång. Det stod fiskare på stranden och på sjön var det fullt med surfare och seglare. Det blåste rejält och molnen låg över staden. Jochen och Jocke gick upp först vid halv åtta och gick då och tog sig ett morgondopp i Gardasjön. Det var svinkallt i vattnet kan jag lova. Allt varmt ytvatten hade blåst ut under natten.

garda1

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och skulle bara hämta ut hojjarna från parkeringen och då visade det sig att de hade blivit instängda i ett hörn av två bilar. Vi blev tvungna att ta bort lådorna för att kunna komma emellan och det var med några centimeters marginal kom vi ut mellan bilarna. Det var tur att det var lite skugga när vi lastade på hojjarna för annars vet man inte vad som kunde ha hänt. Klockan tio var det i alla fall avfärd mot La Spezia. Vi färdades i 50 km/h längs med strandkanten utefter Gardasjön och vi passerade den ena fina byn efter den andra. Solen sken och temperaturen visade på 28 grader. Vägarna slingrade sig fram längs med Gardasjön och det var massor att titta på. Vyerna var väldigt fina och det var massor av surfare och människor i rörelse.

garda2

Det gick bra att köra i värmen men när det blev lite trafikstockningar inne i byarna blev det nästan olidligt varmt när man stod stilla. Runt Bardolini tätnade trafiken rejält och vi bestämde oss för att vika av inåt landet och köra på vägarna en bit ifrån Gardasjön. Solen lös nu allt starkare och temperaturen ökade allt eftersom och nådde 35 grader. Vi fick stanna till ibland och tanka vatten och vi stannade även till vid en fruktförsäljning och köpte lite nektariner.

nektarin

Landskapet var nu platt och torrt om det inte var odlingar eller plantager runt om oss för då var det lite grönt. Jochen var tvungen att ta en panoramabild för att visa hur trevligt det var.

plattitalien

Stundtals var det ganska trista vägar vi färdades på men ibland så blev det lite kurvigare och genast roligare att köra.

jockelottamc

Temperaturen var nu uppe i 37 grader och det fläktade inte det minsta när man körde i 70-80 km/h. Vi körde igenom den ena staden efter den andra och alla visade samma mönster. Massor av hus men inga människor och allt stängt vad gällde affärer, restauranger och mackar. Det är ju söndag.

tomstad

Runt halv två började vi bli lite hungriga och stannade då till i ”storstaden” Rivarolo Mantovano. Det kändes som en spökstad men till slut hittade vi fram till ett litet torg och en liten restaurang och där fanns också några människor. Vi köpte lite dricka och var sin varm panini och mackorna smakade riktigt bra. När det är så varmt blir man ofta inte hungrig men när man väl sätter sig och äter så känner man av hungern.

torgfika

Snart var vi ute på de mindre vägarna igen och jag kollade ner på GPS:en när Lotta plötsligt skriker till och drar tag i mina kläder. En höna står på vägen och vi lyckas missa hönan med några centimeter och hönan far som en raket in varifrån den
kom. Vi skrattar gott åt händelsen.
Nu var det bara cirka 10 mil kvar till dagens destination så vi bestämde oss för att åka på de lite större vägarna då det var nästan olidligt varmt. Temperaturen visade på 37 grader och solen sken nu riktigt ilsket. Vi började nu skymta bergen och såg moln som indikerade sämre väder framöver. Med fem mil kvar kom vi ifatt regnet. Det blixtrade och regnade nu rejält och temperaturen sjönk ner till 21 grader och det var nästan skönt. Jochen hoppade t.o.m. över att sätta på sig det vattentäta understället och sa ”Just nu känns det inte som om det skrämmer mig” om regnet och risken att bli rejält blöt. Det regnade ett bra tag och Jochen var totalt dränkt men snart sprack det upp och solen tittade fram igen och raskt gick temperaturen upp till 35 grader igen och Jochen kläder torkade på nolltid. Strax anlände vi till La Spezia och det såg inte alls ut som det hade gjort på bilderna på nätet igår. Vi fick köra lite kringelikrokar innan vi hamnade vid hotellet och det var väl ingen höjdare. Rummet är rent och har AC men det är väl allt. Utsikten är rätt in i en bergvägg och vi har ingen balkong. Det kändes dessutom som om vi hamnade mitt i ett industriområde. Men allt blev snart bättre. Tjejen i receptionen var urtrevlig och tog sig tid att visa oss vart vi skulle gå på stan och gågatorna visade sig ligga alldeles i närheten. Vi gick bort till gågatorna Via Prione och Via Fiume och hittade en liten mysig restaurang i slutet av Via Fiume.

hus

spezcollage1

Efter maten släntrade vi igenom staden ner mot hamnen och gick längs strandpromenaden och det var riktigt fint och massor av folk och mycket att titta på. Det var en varm kväll med en temperatur runt 30 grader.

hamn

Mil idag: 27, totalt: 242 totalt

© 2022 Hojjen.se