Dag 1 - Söndag 2 Aug Linköping - Trelleborg

Klockan 08.00 ringde klockan och väckte oss. Utanför sken solen för en gångs skull och temperaturen låg kring 18 grader. Det såg ut att bli en riktigt fin dag och en perfekt start på resan mot Marocko. Det mesta var redan förberett inför avfärden men nu skulle det sista packas på motorcyklarna. Strax efter tio var allt klart och vi startade upp motorcyklarna och gjorde oss redo för avfärd. De närmast sörjande vinkade av oss.

Resan gick först genom Linköping och sedan ut på 34:an mot Kisa. Vädret var verkligen perfekt på alla sätt – soligt, lagom varmt och bara lite blåst. Dessutom var det väldigt lite trafik. Vi körde i maklig takt förbi Kisa och Vimmerby och strax efter Vimmerby fick vi se en liten skylt om ett ekocafé och bestämde oss för att fara dit. Stället hette Ingebo hagar och det var verkligen ett riktigt trevligt ställe. Vi beställde in var sin Ingeboklämma – en halv pizza gjord som en klämma med ost, skinka och en massa gott i. Den fikan satt verkligen fint.

Fika Ingesbo

Efter en halvtimmes stopp fortsatte vi och körde förbi Virserum och Växjo innan vi fortsatte mot Ljungby. Nu väntade E4:an en stund ner mot Helsingborg. Strax innan Helsingborg svängde vi av och styrde kosan mot Höganäs och Strandbaden. En kort visit med middag hos Ulf och Monica stod på schemat. Klockan 17.07 svängde vi upp på infarten till Slettvägen 4. Middagen var verkligen underbart god. Egenodlad potatis, gurka, tomat, ruccolasallad serverades till fläskfilé och bearnaisesås och till efterrätt bjöds det på hallon och blåbär. Vi åt oss riktigt stinna. Så stinna att Jochen knappt kom upp på hojjen.

Strax innan vi skulle åka igen vid 19-tiden tyckte farfar att vi skulle hälsa på hos Annsan och en blixtvisit gjordes till Nyhamnsläge. Det blev ett kärt men väldigt kort möte. Nu satte vi full fart ner mot Trelleborg och färjan som väntade där. skane mc i fart

21.17 anlände vi till färjeläget. En snabb incheckning följdes av en kortare stunds väntan i kön men strax var vi ombord.

trelleborg farja

Där skulle hojjarna bara förankras men det visad sig vara lättare sagt än gjort. Trasiga och dåliga spännband var det enda som fanns att tillgå men efter diverse trixande så satt hojjarna fast. Vi släpade upp en del av packningen till plan sju och hytt 7242. Hytten var en s.k. 4-berth outside cabin, dvs 4 sängplatser med havsutsikt. Att ha just havsutsikt visade sig vara fantastiskt -onödigt. Det var ju kolsvart ute. Snacka om meningslöst tillval. Det verkar vara ganska lite folk ombord och väldigt lugnt just nu och då är klockan 00.00. Om fem och en halv timme skall vi upp så nu är det dags att få lite sömn. Totalt 55 mil har vi avverkat hittills.

© 2022 Hojjen.se