Dag 16: Att frysa är att mysa.

Det blev en mysig dag på stranden i Piteå.

28-jernis-pite

Väcktes av många märkliga ljud i morse. Först körde någon rally i parken bredvid med en åkgräsklippare och sedan bankades det på en friggebod precis nedanför vårt fönster. Ja, man får väl vad man förtjänar. Tack och lov sken solen iallafall. Vi hade ju tänkt oss en dag på stranden vid Pite havsbad. På vägen dit molnar det tyvärr på men vi är fast beslutna att ta oss ett dopp. Väl på stranden sitter vi och samlar kraft och mod för att våga gå i vattnet, speciellt som den lilla flickan bredvid sade ”Vattnet är kallare än iskallt” till sin pappa. Men vi tänker då på den norrländska ramsan ”Att frysa är att mysa” och vi myser en stund på stranden och i vattnet.

28-jochen-pite

Här tillbringar vi iallafall förmiddagen med en allt mindre skara människor. När vi myst klart drar vi vidare söderut längs E4:an till Skellefteå.

28-bonnstan

28-bonnstan2

I Skellefteå passar vi på att se Bonnstan (det skulle du tyckt om Lotta) och hinner också med en våffla på Kyrkholmen innan vi fortsätter söderut mot Umeå. Vi har ju lagt in återhämtningsdagar i vår planering och detta får nog räknas som en av dessa. Vi har ”bara” åkt cirka 20 mil idag. Väl i Umeå försöker vi finna nattplats men det visar sig vara svårare än vi trott då det är en större fotbollsturnering i stan. Till slut lyckas vi få ett rum på ett Scandic hotell strax utanför centrum. Kvällen avslutas med ett biobesök.  

© 2022 Hojjen.se