Dag 8: Familjedag i Tallinn.

Sightseeing i Tallinn och välbehövlig spa-eftermiddag.

Tallinn-gruppbild1

Så var dagen kommen då Signe, Gaston, Lotta, Lena och Cornelia skulle hälsa på oss. Färjan från Stockolm kommer in på morgonen och vid 10-tiden skall de kunna gå iland. Vi har gjort så att vi bokat in oss på samma hotell, Tallink Spa Hotell, så att alla kan bo på samma ställe. Därför startade vi dagen tidigt och åkte ca tre mil innan vi nådde Tallinn. Vi hade en förhoppning om att vi kunde parkera hojjarna i hotellets garage och sedan byta om där till lite ledigare kläder. Vid ankomsten till hotellet visade det sig att vårt rum redan var ledigt och att vi kunde få tillgång till det direkt. Efter en snabb dusch och uppackning gick vi bort till ankomstterminalen och väntade in dem. Väl där fick vi oss många glada skratt då vi såg passagerare från andra båtar som hade stora problem att ta sig ner för rulltrapporna med sin packning. Hur svårt kan det vara? Det blev ett kärt återseende när de väl dök upp. Skönt att få andra människor att prata med. Därefter gick vi alla till hotellet och la upp bagaget i vårt rum, då deras rum ännu inte var färdigt.  Sedan följde en lång sightseeing i Tallinn och framförallt i Gamla Stan.

Tallinn-slottsmur

Tallinn-slottsmur2

gaston-rustning

Tallinngr2

Vi vandrade gata upp och gata ner och till slut gjorde sig hungern påmind så vi tog plats på en servering vid stora torget. Det visade sig inte vara så smart. Skaplig mat men svindyrt. Nåja, alltid lär man sig nåt. Hade säkert kunnat äta mycket bättre någon annanstans till halva priset. Efter detta besökte vi några kyrkor och passade även på att klättra upp i kyrktornet till Oleviste Kiriku och beskåda utsikten över stan. Det var ett antal trappsteg vi var tvungna att gå på innan man kom upp till utsiktsplatsen men det var det värt. Utsikten var fantastisk.

tallinn

Vi gick och gick och till slut tröttnade barnen och det var dags att återvända till hotellet.

uttrakade-barn

Nu var det dags för lite relax. Vi spenderade tre timmar i bassängerna och passade på att fika i poolbaren. Efter två timmar upptäckte Jochen att det fanns en avdelning till där flera olika sorters bastu fanns. Det var helt underbart. Låg säkert en kvart på en stor cirkulär upphettad sten i ett ”basturum” och bara slappnade av. Det var en välbehövlig belöning efter alla timmar på hojjarna. Kvällsmaten avnjöts sedan inne i stan på en pastarestaurang en knapp kvarts promenad från hotellet. Dagen har varit perfekt i alla avseenden men på något konstigt sätt så har man saknat åkandet. Det lär vi väl få nog av framöver.

© 2022 Hojjen.se