Dag 3: Mil efter mil

Vi gör ett besök till Hitlers semesteranläggning i Prora.

Vi hade tänkt oss att gå upp vid niotiden men vaknade redan runt halv åtta, lagom utsövda? Vi vaknade ett antal gånger på natten båda två, ovana tältare som vi är.  Vi gjorde oss snabbt i ordning (så snabbt vi kunde iallafall) och var startklara vid kvart över nio. Det tar lite längre tid att packa på hojjarna än vi tänkt oss.  Skall bli intressant att se om det går fortare i slutet på resan. Nu flyttar vi mest omkring alla sakerna i väskorna så till slut hittar vi ingenting.

Vi tog oss till Hitlers fina semesteranläggning i Prora och den var lika stor som vi föreställt oss den.  

prora-jochen-mc

Vilket projekt det måste ha varit. Ställde cyklarna på parkeringen och vandrade ner på stranden iklädda full mc utrustning återigen. Vädret var precis lika varmt som igår, runt en 30 grader.

Prora-stranden-jocke

På väg därifrån råkade vi ut för lite köer och körde ca 35 km på en timme. Lagom kul i värmen.  Allt detta pga av ett litet trafikljus i en av byarna som vi passerade.  Nu följde sedan 20 mil på tyska motorvägar och det ända vi kommer ihåg att vi sett är vindkraftverk. De är verkligen överallt. Tyskland måste ha världsrekord i vindkraftverk.  Enda stoppet gjordes för att tanka hojjarna och att fylla magen med en Big Mac igen. Några fina sträckor fanns det dock i Tyskland:

Alletyskland

Ganska snart befann vi oss i Polen och vägarna var precis lika fina som i Tyskland med undantag för en 5 km sträcka som inte var så bra. Den var ungefär som en tvättbräda. Första intrycket av Polen är annars att det är finare än vi trodde.

Det som slår en är dock hur polackerna kör bil. Gör gärna en omkörning när som helst, gärna i ytterkurva och med skymd sikt. De som kommer från andra hållet väjer ju naturligtvis. Vi har sett en massa ”fina” omkörningar idag. Tyvärr har denna dagen mest varit en transportsträcka då vi planerat för många mil på dessa sträckorna. Vi har inte gjort många stopp men passerat en massa mindre städer och byar i Polen på väg till Slupsk. Vägarna har varit förhållandevis raka mellan byarna men väl inne i dessa så har det varit desto kurvigare. Byarna är ganska mysiga men nästan alla hus  är omålade av någon anledning. 

Nu sitter vi på ”Hotell Slupsk” och skriver och vi hamnade här tack vara GPS:erna.  Vi slumpade fram ett hotell bara och satte kurs dit. Vi har egentligen ingen aning var i staden vi befinner oss just nu. Efter en snabb dusch gick vi ner till hotellrestaurangen för att få i oss lite mat. Så här såg menyn ut:

MenySlupsk

Inget svårt att välja alls. Speciellt då ingen på hotellet kunde vara sig tyska eller engelska. Vi lyckades efter lite teckenspråk få in en biff med lök med lite sallad.

mat-slupsk

 

 

 

© 2022 Hojjen.se