Dag 1: På rull.

Det blev en lång första dag med 80 mil i sadeln.

Startade strax efter 8 på morgonen och de närmast sörjande vinkade av oss.

StartOsternas20100713

Vi satte kurs mot E4:an och vek sedan av vid Mjölby mot Boxholm/Tranås för att köra på de lite mindre vägarna. Det var fantastiskt väder, solen sken och det var väl en 25 grader i luften. Milen avvekades i rask takt och kursen var Skåne. I slutet av Småland började regnmolnen att torna upp sig i fjärran. Såg riktigt mörkt ut men som väl var så såg det ut som om vi åkte runt det. Fick lite småstänk på oss men det var också allt.

Vi anände vid 3-tiden till Ystad och där väntade "franskt kaffe" hos Jonas Jakobsson. Vi tog oss en första lite längre fikapaus där och kollade in omgivningarna. Satt i persån och pratade en massa strunt. Därefter drog vi oss bort till Smygehuk. Vi tänkte ta ett fotografi på oss vid Sveriges sydligaste punkt i all vår ensamhet vid avståndsskylten. När vi väl kommer fram är det överbefolkat med människor. Ett par står vid skylten med två cyklar och det är en massa människor runt. Typiskt! Det visade sig vara ett par som cyklat från Treriksröset till Smygehuk och de kom fram precis innan vi anlände. De hade visst startat den 1 juni. Hur kan man cykla när det finns motorcykel? Vi tog vårat obligatoriska fotografi för att sedan hasta mot Danmark och våra nattvärdar.

Jocke_vidSmygehuk201007

Vi var lite sena redan nu och vi hade lite dåligt samvete för det. Det skall bli skönt att inte ha några tidskrav framöver. Idag kändes det som om vi gärna hade stannat längre på några platser. Vi ville inte komma fram alltför sent till våra danska värdar, Thomas och Marjun. 

thomas-marjun

Det blev en väldigt trevlig kväll med grill och stryk i bordsfotboll. Vi körde landskamp i bordsfotboll och Sverige var lika bra här som i VM-kvalet mot Danmark. Vi fick storstryk alla gångerna.

 Fortsätter resten av resan i samma stil så kommer detta att bli en fantastisk resa. Allt ser ut att rulla vår väg. Hjälmarna har fungerat väldigt bra också och intercom-systemet är ju fantastiskt. Vi sitter och snackar med varandra hela tiden. Det var en bra test av hjälmarna igår då vi använde de mer än 12 timmar totalt.

 

© 2022 Hojjen.se