Rumänien Dag 26 - 25 september

Sen tog det stopp i morgontrafiken. Det tog oss en timme att komma ut från München och då hade vi bara åkt en mil. Nu följde motorvägsåkning eller åkning på större vägar. Det var riktigt kyligt, bara 7 grader i luften, men relativt klart väder. Solen gjorde sitt bästa att bryta igenom det molntäcke som fanns. Temperaturen steg allt eftersom och när vi närmade oss Puttgarden efter två timmars körning visade termometern på 11 grader.

farja

Färjan över till Rödby blev första pausen och vi passade på att äta en andra frukost på färjan. Vi stannade till och tankade innan Köpenhamn men annars satt vi konstant på motorcyklarna. Vi passerade Köpenhamn, åkte över bron till Malmö, passerade Malmö, Helsingborg och sen tog vi en paus i Ljungby och åt en liten lunch. Snart var vi på rull igen och milen bara rullade på. Vi passerade Jönköping. Solen sken skönt och temperaturen visade 13 grader och vi började få hemlängtan och såg slutet på vår resa. Enligt GPS:en skulle vi vara hemma runt kvart i åtta. Vi satt och pratade om resan i våra headset och om allt som varit och att vi varit förskonade från problem och skador. Men då hände det. När vi svängde av vid Brahe hus för att tanka upptäckte vi att framdäcket på min cykel såg lite konstigt ut. Naturligtvis hade jag fått punktering efter 690 mil och med 10 mil kvar. Så det blev till att byta innerslang på framdäcket på macken.

dackbyte1

Det största problemet var att få ventilen på plats. Efter en timmes slit i blåst och dåligt ljus så var däcket på plats.

dackbyte2

Vi startade igen men då märkte jag direkt att däcket inte hade hamnat helt rätt på ett ställe. Så det blev till att stanna igen i Ödeshög och pumpa upp däcket rejält och sen använda WD-40 och sparka på däcket tills det hoppade rätt på fälgen. Sista biten hem gick fort. När vi anlände till Ekängen vid halv tio stod välkomstkommittéen bestående av Lotta, Kerstin, Gaston och Hanna där och välkomnade oss hem. Nu ska det bli skönt att sova i sin egen säng.

  • Skapad

© 2022 Hojjen.se